Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.00лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.00лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Здравословен начин на живот с минерални и изворни води

За разлика от много други държави, в България имаме на разположение питейна вода в неограничени количества. Въпреки това ние не успяваме да ползваме достатъчно добре тези ресурси. Водата, която използваме за битови нужди не е достатъчно чиста и въпреки, че в повечето случаи се счита за годна за пиене, тя съдържа утайки, примеси и химически вещества, които се натрупват в организма и вредят на органите. Причината за това е, че повечето канализационни системи у нас са доста стари и амортизирани, във водите има и разтворени соли и тежки метали. Вероятно сте забелязани особения вкус на хлор в питейната вода – това се дължи на препаратите, с които тя става годна за консумация.

Прочети още: Здравословен начин на живот с минерални и изворни води

Препоръки при консумиране на минерална вода

За да сме здрави и в отлична форма несъмнено ни е нужно оптимално количество течности, които ни предпазват от прегряване в жегите, от обезводняване и помагат на обменните процеси в организма. Повечето хора предпочитат да пият минерална вода, но малко от тях си задават въпроса дали го правят правилно. Ако следвате принципите на правилно консумиране на минерална вода, вие ще избегнете нейните странични действия върху вашия организъм.

Добре е да се знае, че ако консумирате минерална вода, за да има тя лечебен ефект над вашето тяло, препоръчително е да я пиете сутрин на гладно. Оптималната доза е три пъти на ден и около 2 часа преди хранене.

Прочети още: Препоръки при консумиране на минерална вода

Спорт и минерална вода

Спортувате и се стремите да се храните здравословно? Не забравяйте да подбирате прецизно не само храните, но и минералната вода, която слагате на трапезата или носите в чантата си.

Наред с ограничаването на приема на високо калорични храни и увеличената физическа активност, всяка една диета за редуциране на тегло трябва да бъде съпроводена с оптимални количества течности, за да поддържате добро ниво на водното съдържание в тялото си и да се предпазите от обезводняване. При редовен прием на минерална вода, вие се чувствате бодри, заситени и по-рядко посягате към храната. Освен, че утолява жаждата, минералната вода набавя на организма нужните количества минерали, балансира водното съдържание в тялото и ви помага да се избавите от токсините. Редовното консумиране на минерална вода съдейства за намаляване на целулита, изчистване на кожата от черни точки, пъпки и пигментации. Ако искате да се освежите и да придадете младежки вид на вашата кожа, дори и да сте прекарали тежък ден или сте спали малко и се чувствате уморени, ефективно решение е да напръскате лицето и шията си с охладена минерална вода. Това ще засили кръвообращението и ще ви избави на момента от бледата и суха кожа на лицето.

Прочети още: Спорт и минерална вода

Вода = Живот

Водата е символ на живот и на цивилизациите. Неслучайно големите цивилизации са били изграждани край водни басейни. Водата има чудодейна сила, лекувайки и допринасяйки за по-голямото разнообразие на вашата дневна диета. Днес, повечето от диетите за отслабване са базирани на консумирането на много вода. Така водата не е само източника на живот, но и помага за по-здравословният ни начин на живот.

Водата е изградена от две съединения. Заедно с кислорода тя е най-важното вещество за съществуването на живите организми на Земята. Търсещите извънземни форми на живот се вглеждат в новооткритите планети, за да открият наличие на вода в тях. Това говори за водата, като за предпоставка за различните форми на живот. Водата е единственото вещество от природата, което притежава три агрегатни състояния- течно, газообразно и твърдо.

Прочети още: Вода = Живот