Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.00лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.00лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Препоръки при консумиране на минерална вода

За да сме здрави и в отлична форма несъмнено ни е нужно оптимално количество течности, които ни предпазват от прегряване в жегите, от обезводняване и помагат на обменните процеси в организма. Повечето хора предпочитат да пият минерална вода, но малко от тях си задават въпроса дали го правят правилно. Ако следвате принципите на правилно консумиране на минерална вода, вие ще избегнете нейните странични действия върху вашия организъм.

Добре е да се знае, че ако консумирате минерална вода, за да има тя лечебен ефект над вашето тяло, препоръчително е да я пиете сутрин на гладно. Оптималната доза е три пъти на ден и около 2 часа преди хранене.

Внимавайте и с количествата! Ако страдате от определени заболявания и минералната вода ви е предписана от лекар, задължително се съобразете с дозата, която ви е препоръчана и не я надвишавайте. При някой заболявания пиенето на минерална вода е забранено.

Следете съдържанието на етикетите на бутилираната минерална вода, за да знаете какъв е нейният състав и подходяща ли е за вас.

Пийте водата бавно и на малки глътки, особено ако страдате от стомашно-чревни разстройства.

Ако страдате от камъни в бъбреците е желателно да консумирате препоръчаната ви минерална вода наведнъж.

За да има ефективно отражение върху организма, минералната вода трябва да е приемана редовно или по предписаната лечебна схема поне 2 месеца. Не очаквайте мигновени резултати още от втория ден.

При прием на минерална вода има значение и сезона. През лятото водата се изхвърля много по-бързо от организма чрез потта, така че трябва да увеличите приема й.

Важна е и температурата на водата. Никога не консумирайте ледено студена вода – това може да се отрази негативно на вашето здраве. Леко охладена вода през топлите месеци или вода на стайна температура през зимата са най-подходящи за всеки от нас, независимо дали пием минерална вода с лечебна цел или просто искаме да утолим жаждата си.