Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.00лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.00лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Минералната вода на България

Нашата страна е с изключително богати запаси на минерална вода, като общия обем възлиза на 109 млн. кубични метра. Много са кътчетата от родината, където можете да се докоснете до чисти минерални извори и да пиете животворната и лечебна течност. Ценните свойства на българските минерални води са открити от дълбока древност и съвсем естествено около минералните находища са възниквали селища, които и до днес представляват балнеокурорти. Някои от тези места са Хисаря, Банкя, Сапарева баня, Бургаски минерални бани и др.

Прочети още: Минералната вода на България

Как да си набавим здравословна и чиста вода?

Факт е, че водата от канализационната система не е с нужното качество за ежедневна консумация. Поради това, че тръбите по които тече са доста стари и амортизирани, тази вода съдържа вредни вещества и примеси, които могат да предизвикат болести и да увредят нашето здраве.

Един от начините да си осигурим качествена и здравословна вода е да консумираме бутилирана минерална вода или изворна такава. За удобството на клиентите фирмите, занимаващи се с търговия и доставка на минерална вода предлагат различни разфасовки води – от най-малките 350 мл., до туби с по 10 и 15 литра вода. Ако редовно купувате по-големи количества минерална вода, която ползвате в къщи или в офиса, можете да се възползвате от туби, от които директно се сипва нужното количество вода. Такива могат да се видят на много обществени места като аптеки, болници и поликлиники, учреждения и офиси.

Прочети още: Как да си набавим здравословна и чиста вода?

Здравословен начин на живот с минерални и изворни води

За разлика от много други държави, в България имаме на разположение питейна вода в неограничени количества. Въпреки това ние не успяваме да ползваме достатъчно добре тези ресурси. Водата, която използваме за битови нужди не е достатъчно чиста и въпреки, че в повечето случаи се счита за годна за пиене, тя съдържа утайки, примеси и химически вещества, които се натрупват в организма и вредят на органите. Причината за това е, че повечето канализационни системи у нас са доста стари и амортизирани, във водите има и разтворени соли и тежки метали. Вероятно сте забелязани особения вкус на хлор в питейната вода – това се дължи на препаратите, с които тя става годна за консумация.

Прочети още: Здравословен начин на живот с минерални и изворни води